Medewerkers Praktijk MOOD: Anne Polet

Anne Polet is Gezondheidszorgpsycholoog en Schematherapeut.
Ze is ruim 30 jaar werkzaam geweest in de Gespecialiseerde GGZ, vooral met zwaardere problematiek zoals persoonlijkheidsproblemen, maar nu overgestapt naar de Basis GGZ om te werken met wat lichtere problematiek.
Ze heeft veel ervaring op het gebied van depressie, angst, rouw, hechtingsproblemen en negatief zelfbeeld.
Ze kan klachtgericht werken, maar aangezien klachten zelden op zichzelf staan en meestal ingebed zijn in de context van iemands leven en voorgeschiedenis is het vaak nuttiger om ook wat breder uit te zoeken welke hinderlijke patronen mensen hebben ontwikkeld en hoe ze die kunnen ombuigen naar een prettigere en gezondere manier van leven en omgaan met anderen.
Anne helpt mensen zich bewust te worden van realistische feiten en mogelijkheden, zodat ze zelf weloverwogen keuzes kunnen maken, passend bij wat voor hen van waarde is in hun leven. Ze geeft vaak uitleg over psychologische processen (verstand, gevoel) en over de interacties tussen mensen.
Ze streeft naar een behandeling “op maat”, waarbij ze veel gebruik maakt van technieken uit o.a. de cognitieve therapie, schematherapie, Acceptatie en Commitment Therapie en diverse ervaringsgerichte oefeningen. Zo nodig ook EMDR of andere verwerkingstechnieken. Een behandeling bij haar is daardoor niet alleen verstandelijk (praten), maar ook belevingsgericht (voelen).

Anne werkt 3 dagen per week bij Praktijk MOOD: van maandag tot woensdag.

BIG-nummer: 49050065725
AGB-code: 94014962

Terug naar overzicht